s Werelds eerste Bitcoin ETF heeft nu 10.000 BTC in beheer

De Purpose Bitcoin ETF is vorige week gelanceerd en heeft een succesvolle start gemaakt met al meer dan $624 miljoen onder beheer.

De Purpose Bitcoin ETF heeft nu meer dan 10.000 Bitcoin in bezit

Purpose Investments heeft nu meer dan 10.000 Bitcoin in slechts een week na de lancering van zijn Bitcoin exchange-traded fund product, blijkt uit gegevens van on-chain analytics service Glassnode. Het wordt aangeprezen als ’s werelds „eerste“ Bitcoin ETF.

Een van de voordelen voor beleggers om de Purpose Bitcoin ETF te kopen is dat het „spot“ (of daadwerkelijke) Bitcoin aanhoudt wanneer een belegger de aandelen koopt. Dit is anders dan de meeste Bitcoin futures-producten, waarmee beleggers kunnen inzetten op stijgende/dalende prijzen, maar die meestal in fiatgeld worden verrekend.

Gegevens suggereren dat de vraag naar spot Bitcoin onder beleggers groot is. Volgens Glassnode heeft het fonds in de afgelopen vier dagen meer dan 1.000 Bitcoin ($46 miljoen) opgehaald, met meer dan 417 Bitcoin alleen al in de afgelopen dag.

De algehele koopactiviteit suggereert echter een neerwaartse trend. Meer dan 2.251 Bitcoin stroomde naar de ETF aan het begin van de week, gevolgd door 1.031 Bitcoin op dinsdag. Woensdag zag vervolgens een relatief lage instroom van slechts 327 Bitcoin, terwijl beleggers op donderdag 417 Bitcoin oppikten.

Fonds AUM bereikt $624 miljoen

Bitcoin-beleggers van Purpose kunnen kiezen uit drie ETF-tickers: een BTCC.U-product voor Amerikaanse dollars, een BTCC.B-product voor Canadese dollars, en het onlangs toegevoegde BTCC-product-een „afgedekt“ aanbod dat kan worden gekocht met Canadese dollars.

BTCC.U wordt verhandeld tegen $ 9,41, BTCC.B tegen $ 9,29, en BTCC tegen $ 10,34 op de Toronto Stock Exchange – wat betekent dat, zelfs als de waarde van de totale Bitcoin in handen van Purpose $ 464 miljoen is, de totale nettovermogenswaarde van het fonds (inclusief vergoedingen) meer dan $ 624 miljoen is.

De vraag van het fonds naar Bitcoin komt na een stellaire openingsdag op 18 februari, toen het meer dan $80 miljoen aantrok in het eerste uur van de handel en een totaal van $165 miljoen op de eerste dag zelf. En beleggers lijken duidelijk nog meer te willen.